بطاطس مقرمشة بالفرن مع البارميزان

المكونات

  • 1 كيلو بطاطس صغيرة الحجم
  • 2 كوب جبنة بارميزان مبشورة
  • 100 جم بيكرز تشويس ذائبة
  • ملح
  • ورق زبدة أو ورق خبز

طريقة التحضير

  1. في قدر على النار نسلق البطاطس حتى تستوي.
  2. نحضر صينية مغطاة بورق زبدة، ثم نضع البطاطس فيها.
  3. باستخدام كوب، نضغط على كل حبة بطاطس لتسطيحها.
  4. نذوب بيكرز تشويس ثم ندهنها على البطاطس.
  5. نرش الملح ثم نوزع جبنة البارميزان المبشورة على كل حبة بطاطس.
  6. ندخل الصينية في فرن حار حتى تصبح البطاطس ذهبية مقرمشة.

تحضير الوصفة

وقت التحضير

15 دقيقة

درجة الصعوبة

سهل

تكفي ل

4-6 أشخاص

وقت الطبخ

25 دقيقة

السعرات

300 سعرة حرارية لكل حصة

الوقت الإجمالي

40 دقيقة

مدة التبريد

5 دقائق

مشاركة الوصفة

طريقة التحضير

  1. في قدر على النار نسلق البطاطس حتى تستوي.
  2. نحضر صينية مغطاة بورق زبدة، ثم نضع البطاطس فيها.
  3. باستخدام كوب، نضغط على كل حبة بطاطس لتسطيحها.
  4. نذوب بيكرز تشويس ثم ندهنها على البطاطس.
  5. نرش الملح ثم نوزع جبنة البارميزان المبشورة على كل حبة بطاطس.
  6. ندخل الصينية في فرن حار حتى تصبح البطاطس ذهبية مقرمشة.